Google+

NorthCape Nature i Gjesvær - Klikk på bildet - Havfiske i Verdensklasse

NorthCape Nature i Gjesvær - Klikk på bildet - Havfiske i Verdensklasse
​Gjesvær ble i 2012 kåret til "Norges beste reisemål" av Innovasjon Norge!

torsdag 29. oktober 2015

Besøk hos Flak.no i Kristiansand

Har vært fire dager på jobb i Kristiansand. I går rakk vi å ta en snartur innom Flak.no sitt kontor og lager.
Flak er hoveddistributør på mye båt og fiskerelaterte ting som bl.a. Cannon dyprigger, Minn Kota, Lectrotab og mye mer. Varelageret er på drøye 5000 m2, og Frank Eidet tok oss med på omvisning på anlegget deres. Fikk også med oss en vareprøve på LED-lys til akterdekket, bestilt oss toalett, og mulig nytt styringspanel til trimflapsene med autolevel funksjon.

Setter nå kursen hjem til Østlandet og takker samtidig for oppholdet hos fiskekamerat Knut Einar og Reidun.

Read more...

tirsdag 27. oktober 2015

Kule båtbilder av nybåten AMT 215 PH - Pro Fishing

Fikk noen flotte bilder av nybåten, AMT 215 PH-Pro Fishing, som Aleksander Degvold tok under Sunnanåtreffet. Gleder meg allerede til neste fisketur.

Read more...

tirsdag 20. oktober 2015

Vår første rapport etter bruk av AMT 215 PH - Pro Fishing, Honda motor, elektronikk og henger.














Vi har nå fått brukt vår nye trollingbåt, AMT 215 PH - Pro Fishing, i litt over 50 timer og her er en liten tilstandsrapport.

Med full tank, fullrigget båt og to personer ombord på flatt hav fikk vi en topphastighet på 38 knop. Under Nordisk mesterskap på Vänern fikk vi testet båten i litt bølger. Det var skikkelig uvant å kjøre i starten med sidesjø på nesten 0,5-1,0 meter. Vi var ikke helt sikre på hvordan vi skulle tilte opp moteren og trimflapsene, så i starten så tverret båten nesten opp på høykant ett par ganger. Etter litt forskjellig tilting av trimflapsene og motoren så fikk vi båten til å gå godt. Nå skal de sies at det var skikkelige sidebølger og diverse bølger i usymmetri fra de andre båtene på veg ut, og vi fant en komfortabel hastighet på rett under 20 knop. Vi kunne sikkert kjørt litt fortere, men da hadde det fort blitt vondt å sitte på. Det som fungerte var å tilte motoren opp nesten halvveis og kjøre den ene flapsen ned for å rette opp båten.

På vei tilbake var sjøen bedre, men det var fortsatt sidesjø på rett under halvmeteren. Da fant vi at det var mest komfortabelt å kjøre i ca 30 knop, for da la båten seg oppe på bølgetoppene. Senket vi hastigheten til 22-24 knop så slo det faktisk litt mer. Samme tilting av motor og flaps fungerte også her.

I trollinghastighet var båten også veldig behagelig. Ikke mye gynging i bølgene, men litt vil det alltid være i forhold til størrelsene på bølgene.

Som fiskebåt er dette en båt jeg varmt vil anbefale til resten av trollingfolket. Stort og fint akterdekk med høy avstand fra selvlensende lukene til vannflata. Lagringsrom overalt i båten med tre store lagerrom i tillegg til stort teknisk rom under akterdekket. Inni båten er det også mange smarte løsninger og flere lagringsrom. Når jeg monterte utstyret i båten så oppdaget jeg flere smarte løsninger som gjør det moro å trekke diverse kabler som skal rundt hele båten. Båten er nøye planlagt av produsentene AMT i Finland, og alt er tilrettelagt på en smart måte.
Så er du på utkikk etter en ny trollingbåt så må AMT 215 PH prøves. Ta kontakt hvis dere ønsker en prøvetur, så skal vi prøve å hjelpe til hvis det lar seg gjøre.

Forbruk:
Den første dagen vi testfisket dro vi til Pålsgrund som er ca 19 Nm unna Sunnanåhavn. Vi fylte full tank før vi reiste ut, og når vi kom tilbake til havna sjekket vi hvor mye bensin vi hadde brukt. Vi fylte 62 liter og hadde nok kjørt/trollet totalt ca 45-50 Nm i løpet av dagen. I løpet av fire dagers fiske brukte vi totalt 200 liter bensin, og vi var innom Rullestensgrund som ligger på motsatt side av Sunnanå havn hver eneste dag.
Honda sin sekssylinderet firetakter motor er stillegående og utrolig gjerrig på drivstoffet og vi er kjempefornøyd med at vi gikk for Honda.

Elektronikk:
Er mektig imponert av den nye autopiloten til Lowrance. Det har vært mye spekulasjoner i miljøet om at denne ikke er pålitelig i lav hastighet, men dette kan jeg avkrefte. Piloten jobber perfekt og kompenserer for all slags bølger i alle slags hastigheter. Fjernkontrollen WR10 er ett must hvis du skal ha denne autopiloten. Da slipper du å ha ett vindu oppe på HDS skjermen, og kan få større skjermer med ekkoloddet og kart.
Med Lowrance autopiloten kan du også legge inn diverse styringsmønstre. Du kan også legge inn ruter ved å klikke dem inn på HDS skjermen med egne waypointsmerker. Du kan du legge inn hele fiskeruta du har lyst til å kjøre.

Lowrance HDS Gen3, Link-8 vhf og 3G radaren fungerte også perfekt undere hele helgen.
Gleder meg til Lowrance 3D StructureScan kommer på slutten av året, og må nok få bestilt SonicHub så vi får litt musikk i båten.

Når det gjelder Eberspächer D2 som vi ble advart mot å kjøpe, kan jeg også her fortelle at D2 er mer en stor nok for denne båten. Fungerte perfekt og lite støy fra varmeren. Tok ikke lange stunden før temperaturen var høy og noen av oss måtte ut på akterdekket for å kjøle oss ned.

Ellers er det noe utstyr som vi ikke har fått montert. Spylepumpe og kjøleskap blir ettermontert litt senere i år eller på nyåret, og lys til akterdekket må på plass.

Svela B26X bogeyhengeren var faktisk mye bedre å kjøre en den gamle en-akslet Svela hengeren vi hadde. Mindre gynging, mer stabil å kjøre.

Read more...

søndag 18. oktober 2015

Sluttresultater fra Nordisk på Vänern

Gratulerer til vinnerene, Team Slivovitz & Honey. Vi fikk en godkjent ørret i dag, men datt ned til 5. plass.
En stor takk til arrangørene for ett flott arrangemang.

Read more...

Siste dag av Nordisk

Starten gikk kl 0800, og avsluttes kl 1500. Har skikkelig trua i dag og ber til høyere makter om fisk.
Skitt fiske.

Read more...

lørdag 17. oktober 2015

Resultater fra dagens fiske.

Vi kjørte tomt i dag. Kun en undermåler og en som vi mistet. Falt ned til tredjeplass sammenlagt da Olssons Fiske gjorde det bra i dag også, og gikk opp i tetposisjon i Nordisk.
Vi har fått to gode tips for morradagen og går "all inn" på ett av disse tipsene.

Read more...

fredag 16. oktober 2015

Resultatlister Dag 1 - Nordisk på Vänern

Vi ligger på andreplass etter Kapten Kolja fra Karlstad. Utrolig godt fornøyd med dagens fiske og håper det fortsetter i morra.

Read more...

Båtrekord og Sunnanårekord

Mye action på oss den siste timen i dag. Først hugg en ørret i overflata på rundt 5,8 kg. Førti minutter etterpå hugg på nytt en ørret til i overflata. Snellehyl og lykke i båten da den også havnet i håven. Deretter bar det i vill fart inn til Sunnanå havn for å rekke tidsfristen. Under innveiingen ble det klart at vår ørret på 9190 gram var ny rekord i under 31 år av Sunnanåtreffet. Vi ligger på andreplass etter dag 1.

Read more...

Nordisk Mesterskap - Sunnanåtreffet

Etter en times utsettelse på grunn av tåke gikk starten klokka 0900. Nå er greiene i vannet og lysten etter fisk stor. Skitt fiske.

Read more...

torsdag 15. oktober 2015

Matrosen er utslitt etter all sveiving av fisk

Har hatt en flott dag på Vänern. Mange gjedder, en for kort ørret og mistet en pen blank fisk bak båten. Matrosen hviler ut mellom øktene.

Read more...

Ørret 58 cm

Første blanke fisk i båten. Strike pro i overflata. 58 cm ørret og returnert tilbake til Vänern.

Read more...

Flott vær på Vänern

Reiste ut sammen med Kjell Are for å prøve en ny plass. Alt utstyret er satt og brodern har allerede en godkjent ørret i båten. Blå himmel og små bølger, helt topp.
Skitt fiske.

Read more...

onsdag 14. oktober 2015

Sunnanå havn

Da er båten sjøsatt, vi er innlosjert i sjøbod, vært og spis en god middag sammen med Knut Einar, Aleksader og Kjell Are. Var også en tur innom hytta til Atle Knapp og Lars Jordahl og skravla litt.
Blir en lang reis i morra tidlig for å prøve ett spennende område. Rapporter kommer underveis.

Read more...

lørdag 10. oktober 2015

Gallamiddag på Marin & Fritid

Marin & Fritid har virkelig slått på stortromma og ordnet ett skikkelig opplegg for trollinggutta fra Norge. Hans Pallen, Fredrik, Henrik Bagera og ikke minst Primus motor Jesper(Jeppe) har ordnet gallamiddag for 40 personer i hallen med Photoshoot, underholdning, loddsalg og masse mer. 
Hatten av for ett opplegg jeg aldri kunne forventet at skulle skje i trollingmiljøet.
Takk, takk, takk.

Read more...

Da er vi i gang.

All elektronikk virket som det skulle og nå er vi ute ved bassenget å gnur.

Read more...

Båten klar for første eventyr på Vänern.

Den siste uka har jeg lagt ned 50timer med jobb på rigging av båt. Kom hjem fra USA på mandag ettermiddag og startet opp med rigging med en gang. Har fått hjelp av Kjell Are, Roy Idar og lillebror Bjørn Andre. Underveis i riggingen må jeg si at jeg er mektig imponert av produsenten av AMT 215 PH, og hvor tilrettelagt alt er på denne båten. Det virker som de har tenkt på alt, og dette var en medvirkende årsak til at jeg rakk å bli ferdig med all utstyrsmontering før høsttreffet i Åmål.
Har fått montert opp følgende utstyr fra Lowrance: HDS 12" Gen3, Autopilot, Bluetooth trådløs styring av autopilot, Link-8 VHF, 3G Radar og Nmea 2000 nettverk. I tillegg har jeg fått lagt opp strøm til dypriggene, montert Eberspacher D2 og montert 2 stk. Vhf antenner. Har møtt på ett og annet problem underveis som har løst seg ganske greit. Må også rette en stor takk til kjerringa Lena, som har gitt meg all tid jeg har trengt til å bli ferdig. I morra tidlig blir det første testtur for å se om alt virker som det skal. Roy Idar kommer også for å bli med på første prøvetur.

Når det gjelder høsttreffet til ØRTK så ser også dette veldig lovende ut. Vi er cirka 30 mann som deltar, og Jeppe hos Marin & Fritid i Åmål har slått på stortromma i forbindelse med treffet. Han har sponset med felles middag og underholdning lørdag kveld i tillegg til mange flotte premier for fiskekonkurransen som arrangeres lørdag. Alle på campingen gleder seg stort for morradagen og vi litt mer enn alle andre tør jeg påstå.

Skitt fiske ønskes alle sammen.

Read more...

søndag 4. oktober 2015

Innkjøring


Har tatt med meg Jon Kenneth utpå Hurdalsjøen for en prøvetur med båten. Det er mest for å kjenne på, og prøve og bruke noen timer til innkjøring. Måtte selvfølgelig ta med noen stenger for å prøve, men været er vel litt for fint.

Read more...

Cannon Dyprigger

Powered By Blogger
eXTReMe Tracker

Back to TOP  

Related Posts with Thumbnails